Göz Kapağı Estetiği hakkında bilgi veya görüşme randevusu almak için bizlere +90 (539) 575 91 73 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.


Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı

İnsan ilişkilerinde göz teması hiç şüphesiz ki en önemli unsurların başında yer almaktadır. Yüz bölgesinde yaşlanma belirtilerinin ve çeşitli bozulmaların en erken görüldüğü bölge göz çevresi olmaktadır. Bu durumda canlılığını yitirmiş ve yorgun bakışlar ortaya çıkmaktadır. 

Blefaroplasti alt ve üst kapaklarındaki sarkmış deri ve fazla yağ dokusunun çıkarılması ve göz dokularının gerdirilmesine yönelik yapılan cerrahi uygulamalar bütünüdür. 

Göz Kapağı Estetiği Cerrahisi (Blefaroplasti) göz doktorunuz tarafından kişiye özel planlanır ve hastamızın ihtiyacına göre yapılacak işlemler belirlenir.

Göz kapağı estetiği ameliyatı ile göz kapaklarındaki fazla cilt çıkartılır, alt göz kapağında torbalanmaya neden olan bozukluklar düzeltilir, yüze yorgun bir ifade veren alt kapak altında bulunan derinleşmiş gözyaşı çukuru düzeltilir. Amaç daha genç, dinlenmiş ve doğal bir bakış elde edebilmektir.

Göz çevresi yaşlılık etkilerinin en belirgin olduğu alanların başında geliyor. Yoğun iş temposu ve gıdalardaki değişimler gibi pek çok nedene bağlı olarak fiziksel yıpranmalara daha genç yaşlarda maruz kalabiliyoruz. Göz kapağı düşüklüğü, göz altlarındaki torbalanmalar, göz çevresi kırışıklıkları, kaz ayakları deformasyonlar arasında sayılabilir.

Göz kapağı estetiği estetik cerrahisi uzmanlarıyla göz cerrahlarının ortak ilgi alanını oluşturur. Her hastanın ihtiyaçları ve beklentileri farklıdır. Bu nedenle ameliyatı kişiye göre planlamak ve bunu görüşme esnasında hastalarla paylaşmak gerekir.

Merak Edilen Sorular:

Göz kapağı neden düşer?

Yaşlanma sürecinde göz kapağı derisini tutan bağlarda gevşeme ve sarkma olmaktadır. Bu gevşeme tüm yüz bölgesi için de geçerlidir ve orta yüzde de sarkma olmaktadır. Orta yüz sarkması alt göz kapağında düşmeye ve de göz altı torbaları oluşumuna neden olur.

Hastanede kalmak gerekir mi?

Göz kapağı yapılacak hastalarda lokal anesteziyi tercih ediyorum. Genel anestezi alan hastaların bir gece kalmasını öneriyorum. Lokal anestezi ile ameliyat olan hastalar ameliyattan bir iki saat sonra evlerine gidebilirler.

Ameliyat ne kadar sürer?

Ameliyat süresi yapılacak işleme göre 45 ila 120 dakika arasında değişmektedir.

Göz kapaklarında şişlik ve morluk olur mu? Ne kadar zamanda düzelir?

Ameliyat sonrası göz kapaklarında şişme ve morluk beklenen bulgulardır. Soğuk uygulama ve gerektiğinde ağrı kesici öneriyorum. Bir kaç gün başınız yüksekte yatmanızı ve 4 haftaya kadar efor gerektirecek aktivitelerden kaçınmanızı istiyorum.

Kişiye göre değişmekle beraber bir hafta içerisinde şişlikler ve morluklar geçer ve cerrahinin sonucu görünür hale gelmeye başlar.

İz kalır mı?

Yapılan kesiler göz kapaklarının doğal katlantıları içerisinden olacağı için, belirgin iz olmaz.

 

AMELİYATSIZ GÖZ KAPAĞI CERRAHİSİ

Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Göz Kapağı Tedavisi Nedir?

Özellikle çevre dokulara zarar vermemesi nedeniyle göz çevresinde bu tedavi uygulanmaktadır. Göz kapağındaki sarkma torbalanma ve kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır. Ayrıca göz etrafındaki siğil, ben, leke ve yara izlerinin giderilmesinde kullanılmaktadır.

Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Kapak Uygulaması Nasıl Yapılır?

Lokal anestezik kremler kullanılarak cilt uyuşturulur. Ameliyat ortamı gerekmez. Uygulama sonrası mutlaka verilen ilaçlar düzenli kullanılmalıdır. Lazer uygulanan bölgede ilk hafta kabuklanma olmaktadır. Bu kabuklar 7-10 gün içinde düşer altından pembe sağlıklı deri çıkar mutlaka bu bölge fondötenle veya kapatıcı güneş kremleriyle ile kapatılıp güneşten korunmalıdır.

Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Kapak Uygulaması Kimlere Uygundur?

Göz kapaklarında veya tüm yüz bölgesinde yaşlılık belirtileri olup ameliyat olmak istemeyen, sosyal hayattan çok uzak kalmak istemeyenler, kanama sıkıntısı olabilecek ameliyata uygun olmayan kişiler için uygundur. Genç yaş grubunda da kullanılabilir.

Ameliyatsız Plazma Enerjisi ile Kapak Uygulaması Kimlere Uygun Değildir?

Kronik cilt hastalığı ve otoimmun hastalıkları olanlara uygulanmaz

Ameliyatsız göz kapağı tedavisinde hastanede kalma gereksinimi bulunmamakta, dikiş izi ya da kanama olmamaktadır. Bu nedenle hastalar tarafından yoğun olarak tercih edilmekte ve güvenle uygulanmaktadır.

Hasta genel anesteziye maruz kalmaz. Sadece anestezik etkisi bulunan krem ilgili bölgeye uygulanır ve bölgenin uyuşması hedeflenir. Herhangi bir kesi uygulanmamakta, dikiş atılmamaktadır. Tedavinin uygulandığı bölgede kabuklanma oluşur. 7-10 gün arasında bu kabuklanma da ortadan kalkar ve yenilenen deri ortaya çıkar.

Bu süreçte hastanın doktor tarafından verilen ilaçları kullanması ve fondöten ya da güneş kremiyle uygulama bölgesini güneş ışınlarından koruması gerekmektedir. Bu şekilde ileride oluşabilecek istenmeyen izlerin de önüne geçilmekte ve tedavi süreci tamamlanmaktadır.

Tedavi hastanın cilt yapısına ve sorununa bağlı olarak 1-3 seans arasında uygulanmaktadır.

Uygun Hasta Profili

Ameliyatsız göz kapağı cerrahisi, yaşlanmanın etkilerini azaltmak isteyen hastalar tarafından kullanılmaktadır. Bunun dışında estetik nedenlerle de bu tedavi yöntemini tercih eden hastalar olmaktadır. Göz kapağı düşüklüğü, göz altlarındaki torbalanmalar, göz çevresi kırışıklıkları, kaz ayakları ameliyatsız göz kapağı tedavisine uygundur.

Ameliyatsız göz kapağı cerrahisi, yukarıdaki şikayetleri olan ve cerrahi işlemlerden çekinen hastalar için uygun bir tedavi yöntemidir.

Göz çevresi yaşlılık etkilerinin en belirgin olduğu alanların başında geliyor. Yoğun iş temposu ve gıdalardaki değişimler gibi pek çok nedene bağlı olarak fiziksel yıpranmalara daha genç yaşlarda maruz kalabiliyoruz.

Teknoloji ve tıp biliminin yakalamış olduğu ilerleme sayesinde, cerrahi bir işleme gerek kalmadan artık bu tip sorunlardan kurtulabilmek mümkün. Plazma enerjisiyle sorunlu bölgeye müdahale edilmekte ve derinin kendini yenilemesi sağlanmaktadır.

Tedavi Yöntemi

Ameliyatsız göz kapağı tedavisinde hastanede kalma gereksinimi bulunmamakta, dikiş izi ya da kanama olasılığı mümkün olmamaktadır. Bu nedenle hastalar tarafından yoğun olarak tercih edilmekte ve güvenle uygulanmaktadır.

Hasta genel anesteziye maruz kalmaz. Sadece anestezik etkisi bulunan krem ilgili bölgeye uygulanır ve bölgenin uyuşması hedeflenir. Ardından cihaz yardımıyla lazer atışı gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir kesi uygulanmamakta, dikiş atılmamaktadır. Tedavinin uygulandığı bölgede kabuklanma oluşur. 7-10 gün arasında bu kabuklanma da ortadan kalkar ve yenilenen deri ortaya çıkar.

Bu süreçte hastanın doktor tarafından verilen ilaçları kullanması ve fondöten ya da güneş kremiyle uygulama bölgesini güneş ışınlarından koruması gerekmektedir. Bu şekilde ileride oluşabilecek istenmeyen izlerin de önüne geçilmekte ve tedavi süreci tamamlanmaktadır.

Tedavi hastanın cilt yapısına ve sorununa bağlı olarak 1-3 seans arasında uygulanmaktadır.

Uygun Hasta Profili

Ameliyatsız göz kapağı cerrahisi, yaşlanmanın etkilerini azaltmak isteyen hastalar tarafından kullanılmaktadır. Bunun dışında estetik nedenlerle de bu tedavi yöntemini tercih eden hastalar olmaktadır. Göz kapağı düşüklüğü, göz altlarındaki torbalanmalar, göz çevresi kırışıklıkları, kaz ayakları, siğiller, kötü huylu olmayan benler, derin olmayan yaralar ameliyatsız göz kapağı tedavisine uygundur.

Ameliyatsız göz kapağı cerrahisi, yukarıdaki şikayetleri olan ve cerrahi işlemlerden çekinen hastalar için uygun bir tedavi yöntemidir.

Ameliyatsız Göz Kapağı Cerrahisinin Avantajları

Genel anestezi uygulanmaz.

Tedavi sırasında ağrı-acı hissedilmez.

Kesi yapılmaz, dikiş atılmaz.

Pansuman gerektirmez.

İyileşme süreci göreceli olarak daha kısadır.

Gündelik hayatın devamına engel değildir.

Sarkan deri nedeniyle oluşan görme kaybını ortadan kaldırır.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı randevusu almak için bizlere:
+90 (539) 575 91 73 bu numaradan ulaşabilirsiniz

 

* Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

İLETİŞİM FORMU / CONTACT FORM